daken & goten

de kroon op uw tuinkamer

Het dak: de kroon op
uw buitenverblijf


Het dak is de ‘kroon’ op uw buitenverblijf en bepaalt, met name bij een schuin (zadel)dak, de sfeer en uitstraling. Riet, dakpannen, shingles – in het kort de voor- en nadelen.

Rieten dak

Ambacht, exclusiviteit, landleven. Een rieten kap geeft direct een luxe en warme uitstraling die geheel aansluit bij buitenleven. U kunt kiezen voor een traditioneel rietgedekt dak, dat op ambachtelijke wijze door kundige rietdekkers op rietlatten gebonden wordt. Daarnaast is het mogelijk een kunstrieten dak te monteren. Dit kunstriet heeft veel voordelen: het is onbrandbaar en rot niet, heel onderhoudsvriendelijk en makkelijk te leggen.

Dakpannen

Dakpannen zijn een onderhoudsvriendelijke en duurzame dakbedekking. Ze zijn leverbaar in diverse kleuren. Uiteraard kunt u kiezen voor gebruikte dakpannen, zodat u direct een authentieke en geleefde sfeer creëert die past bij het robuuste hout. Buitenpracht zorgt altijd voor een goede waterafvoer met standaard PVC of luxe zinken dakgoot. Vanzelfsprekend dragen we zorg voor een goede ventilatie en werken we het dak af met een passende nok en hoeken. Wilt u meer lichtinval? Dan kunnen we zorgen voor een dakraam of acylaat dakpannen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking van het merk Hertalan gebruiken we vooral voor platte daken. Het is een synthetisch foliemateriaal (de tegenhanger van het natuurlijke rubber) met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar! EPDM is UV-bestendig. Het kan heel snel verwerkt worden, mede doordat het één laags en flexibel is en zonder vuur aangebracht kan worden. Al met al goede redenen om te kiezen voor EPDM

Goten

De beste goot voor uw dak? Dat is helemaal afhankelijk van het soort dakbedekking, het dakoppervlak en de hellingsgraad. Meestal kiezen we voor een halfronde goot van zink die in beugels gehangen wordt. Mooi én praktisch, en een ideale afvoer van het regenwater. Wilt u besparen op de dakgoot, dan kunt u ook voor standaard PVC kiezen. Wilt u de goot juist wegwerken, dan kunnen we een bakgoot monteren. Dit is een rechthoekige goot met vlakke bodem, die we bevestigen in houten betimmering.