BUitenverblijven

extra​​​​​​​ luxe voor uzelf en uw gasten

Een luxe buitenverblijf, geheel naar uw wens.

Een plek in uw eigen tuin waar u het hele jaar door kunt genieten van rust en de natuur. Buitenverblijven zijn ideaal voor de warme en lange zomeravonden maar ook als het buiten wat kouder wordt. Dit kan variëren van een mooie veranda of overkapping tot een compleet gastenverblijf voor uw vrienden en familie. Natuurlijk hoeft dit verblijf niet alleen bedoeld te zijn voor het ontvangen van gasten. Het biedt een extra ruimte waar u zich kan terugtrekken. Samen met u gaan we kijken welk soort buitenverblijf het beste bij u past. U bepaald tenslotte wat het ontwerp zal zijn, maar ook welke materialen, elementen en accessoires u graag terug zou zien in uw droomverblijf.

Een open of gesloten buitenverblijf


Wanneer u kiest voor een open verblijf kan het handig zijn om te kiezen voor terrasverwarmers of een knusse open haard. Hierdoor kunt u zelfs in de koudere avonden blijven genieten in de buitenlucht. Neem een kijkje op onze projecten pagina en laat u inspireren! Een glazen dak zodat u in de avond, onder het genot van een goed glas wijn, naar de sterrenhemel kunt kijken. Dit in combinatie met een ingebouwde open haard is kortweg complete luxe. 

Haal samen met onze architecten het beste uit uw ontwerp, voor ons is niks te gek. Op die manier creëren we het buitenverblijf van uw dromen. Naast een open verblijf kunt u natuurlijk ook een voorkeur hebben voor een gesloten verblijf. Zo kunt u een gedeelte van het buitenverblijf inrichten als berging. Dit zorgt voor meer opbergruimte van bijvoorbeeld een uit de hand gelopen hobby. Werkt u vanuit huis? Dan kunt u van uw buitenverblijf een thuiskantoor maken zodat u een plek heeft waar u, in alle rust, in het groen kan werken.

"Onze opdrachtgevers zien de meerwaarde van een maatwerk buitenpracht buitenverblijf"
Jan van Buuren

Materialen van hoge kwaliteit

De materialen waarmee we bij Buitenpracht-houtbouw werken zijn van hoge kwaliteit. Op voorhand wordt er een selectie gemaakt zodat wij gegarandeerd de levensduur van de verblijven kunnen verlengen. Naast eiken houten platen gebruiken wij RVS metalen frames met een poedercoating en ijzersterk beton. Heeft u in huis veelal een landelijke stijl? Dan maakt de keuze voor een rieten dak uw luxe buitenverblijf helemaal af. Liever een wat robuuster buitenverblijf? Natuursteen in combinatie met metalen deuren geven het geheel een stoer en gedurfd karakter!

Heeft u een vergunning nodig?

In de meeste gevallen dient u geen vergunning te hebben voor het bouwen van een buitenverblijf in uw tuin. Mocht dit voor u niet het geval zijn of is dit nog niet helemaal duidelijk, dan kunnen wij u hierbij helpen.


Ook een tuinkamer, 
tuinhuis of andere houtbouw laten ontwerpen? 

Of wit u een oriënterend gesprek plannen met Daan? Neem telefonisch contact op en maak een afspraak.