Poolhouse

uw eigen resort in de achtertuin

Poolhouse op maat,
compleet naar uw wens.

De luxe van een zwembad verder uitbreiden met een ideaal verblijf in een poolhouse? Bij Buitenpracht Houtbouw kunt u een poolhouse geheel naar eigen wens laten bouwen. Vandaag de dag is een poolhouse of zwembadhuisje niet alleen een plek waar u spullen netjes kunt opbergen, zoals een zwembadreiniger of een luchtbed, maar biedt het ook ruimte om tot rust te komen in een luxe zithoek. De mogelijkheden zijn eindeloos zo kunt u het poolhouse voorzien van een douche, keuken of sanitair. Perfect voor een ontspannen avond, een diner met familie of een zwempartij met vrienden. Het gevoel van een resort in uw eigen achtertuin, dat is wat wij willen creëren.

Luxe poolhouse geheel op maat

Het ontwerp voor een poolhouse zal samen met een team van professionals en uw persoonlijke wensen tot stand komen. Richt uw poolhouse in zoals u wilt. Denk aan een uitgeruste buitenkeuken, een extra verdieping voor een gastenkamer of een sauna met douche.


Omdat het gaat om een uniek ontwerp kunt u alle kanten op en we denken dan ook graag met u mee. Naast het comfort is een poolhouse ook een praktische oplossing voor wat extra opbergruimte, tuinmeubelen worden hierin beschermd tegen alle weersomstandigheden.


Naast een tijdloos ontwerp kunt u ervan op aan dat er wordt gedacht aan duurzaamheid. Een groot deel van onze materialen zijn duurzaam, zo draagt u ook een steentje bij aan het milieu.

Uniek design en persoonlijke stijl

De inrichting van een zwembadhuis kan geheel naar eigen smaak worden vervuld. Dient het poolhouse een plek te zijn waar u kunt ontspannen met de nodige faciliteiten als een douche en zelfs een keuken.


Ontdek welke stijl het beste bij u past, een landelijke of traditionele inrichting met het gebruik van veel hout of misschien modern met strakke lijnen? Bij Buitenpracht bent u aan het juiste adres. Kiest u voor een open design of gesloten? Kunt u heerlijk zitten aan het zwembad of beschut in het poolhouse. Gezellige zithoek waarin u kunt relaxen. Kies voor voorzieningen zoals gas, water en elektriciteit om u van alle gemakken te voorzien. Geniet van extra comfort door heerlijk uit de wind te ontspannen met een drankje bij de terrashaard. 

Verschillende houtsoorten en een rieten dak

Overweegt u om een poolhouse te bouwen? Maak het geheel compleet met een rieten dak. Een rieten dak sluit perfect aan bij de houten stijl van uw poolhouse en tuin. Kiest u voor een poolhouse met en rieten dak dan kiest u voor een poolhouse met een exclusieve uitstraling. Al onze projecten zijn met liefde gebouwd en het riet wordt gedekt door de allerbeste vakmensen, met hart voor natuurlijke materialen. 


Naast riet hebben we bij Buitenpracht hebben we een ruim assortiment aan verschillende houtsoorten en materialen. Van eikenhout, hardhout tot aan RVS frames en betonnen bladen. Geen fan van een landelijke look? Er zijn ook mogelijkheden om een verblijf gedeeltelijk te bouwen van staal. Wenst u geen gras in het zwembad, dan laat u het best verharding rondom het zwembad plaatsen. De afwerking rond het zwembad kan geschieden in terrastegels of een houten terras. Bij een zwembad is het van belang dat het materiaal niet glad wordt na het zwemmen.

Heeft u een vergunning nodig?

Het is van belang dat u rekening houdt met de functie, plek en de oppervlakten van uw woning, in sommige regio’s dient u op voorhand een vergunning aan te vragen voor een poolhouse. Wij ondersteunen u in dit proces. De prijzen verschillen per ontwerp, dit omdat elk ontwerp uniek en persoonsgebonden is. Allereerst begint het met het bedenken van hoe uw poolhouse eruit moet komen te zien qua afmeting en afwerking. Ook zijn randzaken bepalend zoals elektra en fundering. We bespreken graag uw wensen zodat we u hier goed in kunnen adviseren. 

Wilt u meer weten? 

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden voor een poolhouse? Maak vrijblijvend een afspraak door onderstaand formulier in te vullen en bekijk wat de opties zijn.


Nog vragen? Neem gerust contact met ons op, ons ervaren team staat voor u klaar voor advies.