De voordelen van een luxe tuinhuis op maat

Een stukje maatwerk dat zorgt voor exclusiviteit

 


Een tuinhuis kan verschillende doeleinden hebben. Het is ideaal voor extra leefruimte, een plek waar u uw hobby kunt uitoefenen of een compleet thuiskantoor. En dat allemaal in uw eigen achtertuin!


In sommige tuinen zit er een lastige hoek of afwijking in de schutting. In deze gevallen is een tuinhuis op maat de ideale uitkomst. Daarnaast is het design van een standaard tuinhuis niet altijd geheel wat u zou willen. Een luxe tuinhuis is de perfecte mogelijkheid om een exclusief verblijf te realiseren. In deze blog zetten we de voordelen van een luxe tuinhuis op maat voor u op een rij!


 
 


Een tuinhuis op maat past perfect


Er zijn een aantal gevallen van tuinen waarin een standaard tuinhuis niet praktisch is. De tuin heeft bijvoorbeeld een lastige hoek of er staat een boom in de weg. Daarnaast zijn sommige tuinen minder groot, waardoor er creatief met de ruimte moet worden omgegaan. Het voordeel van een luxe tuinhuis op maat is dat u de afmetingen en hoeken helemaal zelf kunt bepalen. Hierdoor past het tuinhuis precies in uw tuin.


Helemaal naar wens
Een van de grootste voordelen van een tuinhuis op maat is dat het geheel naar wens gemaakt wordt. Met maatwerk bent u er zeker van dat het tuinhuis een uniek ontwerp heeft. Het doel van een tuinhuis kan voor iedereen verschillend zijn. Bent u op zoek naar meer opbergruimte? Ga dan voor een gesloten tuinhuis met een berging. Liever een plek waarin u zich kunt terugtrekken, dan is een open tuinhuis wellicht een optie. Kortom, met een tuinhuis op maat kunt u alle kanten op en bent u verzekerd van de ideale pasvorm. Daarnaast beschikt u over heel wat keuzevrijheid, denk aan de voorkeuren voor kleur, overkapping en dakafwerking.


Kleur
Laat een tuinhuis maken in de kleur die past bij de inrichting van uw tuin. Een houten variant kan gebouwd worden in verschillende tinten, afhankelijk van het soort hout. Maar denk ook aan stalen kozijnen of een betonnen vloer die kleur geven aan een tuinhuis. Dit straalt extra luxe uit!


Overkapping
Een tuinhuis uitbreiden met een overkapping of veranda, kan extra ruimte bieden voor bijvoorbeeld een loungeset. Het tuinhuis zal dan echt aanvoelen als een verlengstuk van de woning, waar u kunt relaxen. Of combineer een tuinhuis met een carport, op deze manier maak je van een tuinhuis op maat een multifunctionele ruimte.


Dakafwerking
Ook voor het dak zijn er diverse mogelijkheden. Denk aan de vorm, materiaalkeuze en stijl. Kiest u voor een plat dak of liever voor een puntdak. Daarbij komt ook de keuze voor het materiaal. Een rieten dak geeft het tuinhuis een landelijke en luxe uitstraling. Dakpannen zorgen voor een fraaie afwerking van het dak. Terwijl een houten dak zorgt voor sfeer. Vervolgens is het aan u welke stijl u het mooiste vindt.


Neem eens een kijkje bij de mogelijkheden voor een gastenverblijf en luxe tuinkamer.

 
 


Oog voor detail
Omdat het tuinhuis geheel op maat wordt gerealiseerd is het mogelijk om rekening te houden met speciale wensen. Denk bijvoorbeeld aan een open haard, zodat u er in het najaar warmpjes bij zit. Een open haard zorgt daarnaast voor een gezellige sfeer. U kunt ervoor kiezen om de ruimte te isoleren, zodat er geen warmte verloren gaat. Daarnaast heeft u de keuze voor glazen schuifwanden die het tuinhuis een luxe uitstraling geven. Door schuifwanden wordt uw luxe tuinhuis winddicht. Daarnaast krijgt het tuinhuis een open karakter, met een prachtig uitzicht. Door het plaatsen van schuifwanden wordt een natuurlijke lichtinval gecreëerd en daardoor oogt het tuinhuis ruimtelijker. Wat de wensen ook zijn, het resultaat zal een tuinhuis zijn waar u 100% tevreden mee bent.


De indeling is aan u
Het indelen van uw tuinhuis is geheel vrijblijvend. Naast de extra leefruimte en opbergruimte
is een luxe tuinhuis ook op andere manieren in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een tuinkantoor. Een trend die we tegenwoordig veel terugzien is het werken vanuit huis. In de praktijk is dit vaak nogal lastig om de juiste plek te vinden. Bouw daarom in een tuinhuis op maat een thuiskantoor waar u ongestoord kunt werken.


Een tuinhuis op maat realiseren bij Buitenpracht
Benieuwd naar wat er voor u mogelijk is? We vinden het bij Buitenpracht Houtbouw een geweldige uitdaging om precies te maken wat u wenst. Uiteraard voldoet alles aan de hoogste maatstaven, zodat u jarenlang kunt genieten van uw buitenverblijf. Nog vragen? Wij adviseren u graag, neem vrijblijvend contact met ons op.

 
Meer weten?
bel me terug
Interesse?
afspraak maken
magazine aanvragen